Gebelikte Beslenme, Gebe Hangi Yiyecekleri Yemeli, Gebelikte Diyet, Hamilelik Beslenme, 35 yaştan sonra gebe kalma hızı son derece azalıyor. - Modern yaşamın koşuşturması ve kariyer planları nedeniyle bir çok kadın ancak 30 yaşından sonra anne olmaya karar veriyor. İşte bu nokta da geç yaşta anne olmak isteyenlerin doğadan yardım alması gerekiyor. İleriki yaşlarda hamile kalabilmenin yolu beslenmeden geçiyor. İşte bu nedenle de kadınların anne olmaya karar verdikleri an hazırlığa başlaması gerekiyor.

- Hamileliğe adım atacağı kilo çok önemli. Boyu 1.55 bir anne adayının tutup 75 kilo ile gebe kalması ileride gebelik sırasında ciddi anlamda düşük yapma ve erken doğum riskini artırıyor ve bunun dışında da annede ait hiper tansiyon ve diyabet gibi problemlere neden oluyor. - Yani 30 yaş üstü kadınların hamile kalmadan önce ilk yapmaları gereken ideal kilolarına ulaşmaları ama sonra işin zor kısmı başlıyor. Sağlıklı ve zamanında bir doğum yapabilmek için büyüklerin dediği gibi çok değil kararında ve seçilmiş gıdaları tüketmek gerekiyor. - Bebek anne karnında iyi bir parazittir. İstediği kadarını alır.

Siz ne kadar çok yerseniz yiyin o sadece ihtiyacını giderir. Özellikle folik asitten zengin besinlerin alınması gerekir. Yeşil sebzeler de folik asit yükü vardır. Burda gördüğümüz her türlü yiyeceğin içerisinde folik asitten zengin olduğunu biliyoruz. Balık hepimizin bildiği gibi bir omega deposudur. Aynı zamanda kalsiyum deposudur ve protein vardır. Haftada iki gün mutlaka her gebenin hem bebeğin beyin gelişimi için omega asitlerine ihtiyaç vardır. - Uzmanlar ileriki yaşlarda anne olmayı planlayanlar için gıda tüketimine çok dikkat etmeli diyor.

Çünkü bazen çok sağlıklı diye bildiğimiz sebze ve meyveler dahi düşük sebebi olabiliyor. - Maydanoz tüketimine dikkat etmek gerekir. İçerisindeki birtakım maddelerden dolayı ilk 3 ayda fazla alımında düşük sebebi olabilmektedir. Maydanoz içerisindeki bir kimyasal maddeden dolayı rahim kasılmalarını artırdığına inanılıyor. - Meyveler diyet yemeği değildir. Aşırı alımı içerisinde fruktoz olduğu için aşırı şeker yüküne neden olur. Aşırı kilo almaya neden olur. Şekerin aşırı alınımı annenin kan şekerinin aşırı yüklenmesine bu da bebekte getireceği bir takım geri bebek ya da su fazlalığı gibi bir takım gebelikle ilgili komplikasyonlara neden olacaktır. - Kafein Erken Doğum Sebebi midir? - Hem demir emilimini azaltmakta çay ve kahve gibi hem de aynı zamanda bebekte gelişme geriliğine neden olmakta hem de erken doğum ve düşüğü tetiklemektedir. - Bu konulara dikkat etmek için hamile kalmak beklenmemeli.

Eğer ki 30 yaşın üstündeyseniz ve anne olmayı planlıyorsanız beslenme alışkanlığınızı hamile kalmadan en az 6 ay önce düzenlemeye başlamalısınız.

DİĞER VİDEOLAR