Gebelikte İdeal Kilo, Gebelikte Kilo Kontrolü, Tabi gebe kalmanız yetmiyor. Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz, 9 aylık bir dönemde geçirmeniz önemli. Çünkü gebelikte çok masum bir durum değildir aslında. Gebeliğinde kendi içinde bir çok anormal gebelik kaybına kadar giden ya da anne de bir takım medikal problemler oluşturan hipertansiyon, diyabet gibi durumlar da olmaktadır. Bu anlamda bir anne adayının ideal kiloyla gebeliğe adım atması çok önemlidir.
İdeal kilo dediğimiz şey body besin indeksinin 30'un üzerinde olmaması tam tersi 20'nin altında da olmaması gerekir. Yani siz 100 kilo ile gebe kalabilirsiniz. Tüp bebek de yapabilir doktorunuz ancak daha sonra sağlıklı bir gebelik gidişatınız olacak mı? Bu bilinmiyor. İdeal kiloyla gebeliğe adım atmış olmanız sağlıklı 9 aylık bir süre geçirmeniz için önemlidir. Çok kilolu olmak tüp bebek tedavisi sırasında ilaç sarfiyatını artırır. Bu da önemli bir konudur. Yaklaşık 2 katı ilaç kullanırsınız.
Düşük kiloyla gebeliğe adım atarsanız eğer; düşük doğum ağırlığında bebek doğurma ihtimaliniz artar ya da tam tersine yüksek kiloyla gebe kalırsanız diyabet riskiniz gebelik sırasında artar ve gebelikte bir takım su fazlalığı, iri bebek gibi komplikasyonlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz olur. Bunun için ideal kilo önemli gerekirse tedavi öncesinde biz diyetisyene yönlendirip ideal kiloya gelmelerini sağlıyoruz, hızlı kilo vermelerini de çok istemiyoruz.
Mutlaka tüp bebek yapılması gerekmiyor çocuk isteyen bir çift için. Karşınıza geliyor 110 kilo, 100 kilo "Ben çocuk istiyorum" diye. Kilo verirken de ay da 4 kilodan fazla kilo vermelerini istemiyoruz. Sonuçta hızlı kilo vermekte anormal hormonal döngüye sebep oluyor, adet düzensizliğine sebep oluyor. Bu da sonuçta bir girdaba neden oluyor. Hormonal dengesizlik oluştuğunda bu sefer kilo alıyorsunuz. Kilo vermeniz zorlaşıyor. Diyetisyen kontrolünde kilo vermek, kadın doğum hekimiyle koordineli kilo vermek çok önemli.